vejce
cibule
kapary
kyselé okurky
zakysaná smetana
hořčice
majonéza
citron
kečup
sůl
pepř
ředkvičky
pažitka
petrželka
(chilli vločky/nebo chilli omáčka)
*podávej na čerstvém pečivu
Nejdříve si uvaříme vejce, nejlépe domácí, pokud seženeš. Já vejce na tvrdo vařím nejméně 8 až 10 min od bodu varu. Nechceš přece takový ty ošklivý modráky. Vždycky do vody přidám trochu soli, ani nevim, proč to tak je. Každopádně moje maminka to tak dělá a je to nejspíš kvůli tomu, aby vajíčka nepraskla? No možná je to akorát nějaký zažitý placebo, ale můžeš to začít dělat taky. Potom co jsou vejce uvařený, tak je prolej pořádně studenou vodou a nech vychladnout.
Mezitím co ti stydnou vejce, tak si můžeš udělat základ. Najemno si nakrájej cibulku, ředkvičky k tomu i kapary. Přidej zakysačku, hořčici, majolku a kečup. Okořeň solí, pepřem a chilli, pokud vyhledáváš pálivý. Nasekej si i bylinky jako je šnytlík a petrželka. Pár kapek citrónu to dokonale doladěj.
Když ti vejce vychladla, vezmi si takovej ten kráječ na vejce se čtverečky, abys měl/a podobně velké kostičky. Přidej k ostatním ingrediencím a smíchej.
Namaž na čerstvé pečivo a ozdob třeba rukolou, rajčátky, jarní cibulkou a semínky. Fantazii se meze nekladou <3
Dobrou chuť a věřím, že si to zamiluješ i ty!
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Popis: Plně mrazuvzdorná rostlina. Pažitku pěstujeme pro duté, zelené listy silné aormatické...
má opět svůj základ v medovině bylinné, tudíž je obohacena bylinami a kořením. Její...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
rém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....