Třešňová bublanina

Kategorie: Dezerty
Štítky: Koláče

Receptů na bublaninu je mnoho, stejně tak jako variací na použité ovoce. Neříkám, že tohle je jediný správný, ale je mnou ozkoušený a je výborný a to jak s třešněmi, meruňkami, rybízem…Vyzkoušejte, uvidíte :-)


Ingredience

polohrubá mouka

cukr

vanilkový cukr

prášek do pečiva

mléko

olej

vejce

Co budete potřebovat:

na bublaninu:

  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 mililitrů mléka
  • 200 mililitrů oleje
  • 4 celá vajíčka – bílky i žloutky

Postup:

  1. do mísy dáme 4 vejce, cukr, vanilkový cukr – vše spolu ušleháme do pěny
  2. přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva
  3. směs šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto

Formu na bublaninu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto a poklademe ho vybraným ovocem.

Bublaninu pečeme cca 30 min v předehřáté troubě na 200°C.

Dobrou chuť. :-)

 

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!