Už z názvu vyplývá, že se jedná o rychlovku. Kombinace zralého avokáda, domácího vejce a čerstvé šunky je prostě lahoda.
velké americké tousty
vejce
avokádo
masitá rajčata
kvalitní šunka
rukola
čerstvý pepř
sůl
maldonská sůl
olivový olej
parmezán
citronová šťáva
pravé máslo
bylinky
Tohle jídlo mě hrozně baví. V poslední době jsem si zamilovala avokádo, a kombinace s domácím vajíčkem a čerstvé šunky je prostě PECKA! Jak už je v názvu, tohle jídlo je fakt rychlovka. Můžeš si na něm pochutnávat v době snídaně, svačiny, oběda či večeře. Není to nic těžkého do žaludku, ale zároveň tě to zasytí. Udělej si tenhle recept, protože za to fakt stojí…
Zralé avokádo si rozkroj na půl a pomocí nože odstraň pecku. Vezmi lžíci a opatrně odděl avokádo od slupky. Nakrájej si ho na proužky a lehce pocitrónuj, aby mělo stále stejnou barvu a mělo svěží chuť. Na kolečka si nakrájej i rajčata.
Nyní si připravíme vejce. Samozřejmě nejlepší by byly domácí, jsou chutnější a žloutek je krásně žlutý až oranžový. Dělám dvě verze vajec. Ztracené vejce- návod najdeš na téhle stránce úplně dole. Anebo rychlejší způsob přípravy, a to je „volské oko“. To si během smažení na olivovém oleji osolím a opepřím.
Opeč si toust do křupava. Namaž ho pravým máslíčkem a přidej rucolu. Tu si mírně potřísni oliváčem. Poklaď kvalitní šunkou. Na šunku dej plátek rajčete a avokádo. Čerstvě si je opepři a posol Maldon solí. Já přidávám i trochu ostrého chilli. Mírně to ještě zalej olivovým olejem- tahle kombinace se prostě má ráda. Nastrouhej pár hoblinek parmazánu a posypej tím proužky avokáda. A v neposlední řadě dej na svůj parádní toust, vejce. Pokud jsi zvolil ztracené vejce, můžeš ho lehce nakrojit, aby byl vidět tekutý žloutek. Celou porci zasypej bazalkou či koriandrem, co máš rád. Barevná a svěží rychlovka je na světě! Dobrou chuť <3
*Na zralé avokádo v obchodu většinou nenarazíš, ale já si ho nechám vždy tak 5-7 dní dozrát při pokojové teplotě.
*Když vím, že budu AVO potřebovat na večeři, tak si ho dám ráno do lednice, aby se vychladilo. Líbí se mi pak ten kontrast studeného avokáda a teplého toustu a vajíčka.
*Namísto šunky můžeš zvolit i plátky vypečené slaninky, ale jídlo pak nebude tak svěží a light, jak by sis k večeři třeba představoval/a.
*Je to avokádový TOUST, ale určitě můžeš použít i jiné pečivo, jako je třeba houska, žitný zdravý chlebík apod. Pečivo vždy opékám v topinkovači, aby vše krásně křupalo. Nerada vyhazuju jídlo, a proto se snažím využít vždy všechno. Když mám 2 dny starý chleba, tak ho nakrájím na 2 plátky, mezi ně dám sýr a zapeču v takovým tom sklápěcím toustovači, a na to dám ostatní ingredience viz nahoře
*Uvař si vodu a v momentě kdy voda vře, tak si dej do hrnečku trochu octa a do toho octa rozklepni vajíčko. Vezmi vařečku či lžíci a udělej vodní vír. Do vody opatrně nalej hrnek s octem a vejcem. Vajíčko by se mělo samo zabalit. Vař cca 2 min, dokud není bílek tuhý. Žloutek by měl být krásně tekutý, ale to poznáš, až když vejce rozřízneš na talíři.
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Velmi lehké, rychle vstřebatelné. Obsahuje med + koenzym Q10 a další regenerační, zvláčňující a...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Popis: Plně mrazuvzdorná rostlina. Pažitku pěstujeme pro duté, zelené listy silné aormatické...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
Propolis je známý pro účinek na bakterie i plísně a pro jiné hojivé účinky . Přípravky s...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Prodej rostliny Venkovní polokeř. Celoročně necháváme na slunném stanovišti. Rostlina na...