Taky jste ji jako děti nesnášeli a teď se po ní můžete utlouct? Řeč je samozřejmě o rebarboře… My jsme doma dělali jen piškot, nebo kompot, ale nedávno jsme narazila na tento úžasný recept…nedalo mi než vyzkoušet…a polovina koláče byla pryč dřív, než stihl vychladnout :-)
250 gramů hladké mouky
140 gramů másla
5 lžic studené vody
½ lžičky prášku do pečiva
cukr
skořice
200 gramů polohrubé mouky
100 gramů cukru krupice
85 gramů másla
250 gramů hladké mouky
140 gramů másla – nakrájeného na kostičky
5 lžic studené vody
½ lžičky prášku do pečiva
rebarbora
cukr
skořice
200 gramů polohrubé mouky
100 gramů cukru krupice
85 gramů másla – nakrájeného na kostičky
Takto připravený koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 45 min na 180°C – do zezlátnutí drobenky (mražená rebarbora čas samozřejmě prodlouží).
Dobrou chuť.
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze...
rém pro zvláčnění a dlouhodobou hydrataci pokožky. Budete překvapeni, jak snadno se krém...
Popis: Oregano nebo-li dobromysl je trvalka dorůstající až 60 cm.Oregáno se pěstuje ze semen....
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...