Ovesná kaše

Kategorie: Snídaně
Štítky: Sladké

Přemýšlíte, co byste si dali ke snídani? Máte rádi sladké, ale snažíte se jíst alespoň trošku zdravě? Máte dost přeslazených müsli? Co takhle ovesná kaše? :-) 


Ingredience

1 díl jemným vloček 

2 díly mléka 

ovoce

med,

javorový sirup

salko

 

Co budete potřebovat:


na kaši:

1 díl jemným vloček (odzkoušené mám jemné s vlákninou od Emca) – polévkový talíř pro jednoho cca 150 mililitrů vloček
jemné vločky mají tu výhodu, že je nemusíte dopředu namáčet a čekat dokud nezměknou, ale můžete rovnou začít vařit
2 díly mléka – polévkový talíř pro jednoho cca 300 mililitrů mléka


na dochucení:

ovoce
něco na doslazení: med, javorový sirup, salko (sice není zdravé, ale je výborné :-) a já ho mám nejradši), použít můžete samozřejmě i cukr, nebo lépe třtinový cukr…


Postup:


nejprve uvaříme kaši:

  1. do hrnce nasypeme odměřené vločky a mléko
  2. směs promícháme a vaříme na mírném plameni (na sklo-keramice klidně ze začátku stupeň 9, po čase ztlumíme na 3-4)
  3. pokud se nám zdá, že se nám kaše přichytává ke dnu, hrnec na chvíli odstavíme a mícháme – kaše se krásně sama odlepí
  4. kaši vaříme, dokud nezhoustne – zase né moc, zhruba jako puding, aby se Vám z ní při zchladnutí nestal beton…

Před podáváním kaši dochutíme tím, co máme nejraději. V tomto týdnu jsem ji vařila celkem 3x, vyzkoušela jsem mango – javorový sirup, borůvky – salko a kiwi – salko. Miluji sladké :-) kombinace se salkem tedy sice zrovna moc zdravé nejsou, ale u mě vyhrály na plné čáře.

Dobrou chuť.

 

Lenka Kuldová

Lenka Kuldová

Auditorka Lenka si potřebuje občas obalit nervy a protože miluje všechno sladké, je jasné, že hledání, zkoušení a následné vylepšování receptů bere jako jednu z možností relaxace. Pro naše čtenáře z toho vyplývá, že se mohou těšit na spoustu zajímavých a hlavě dobrých receptů.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!