250 gramů hladké mouky
100 gramů cukru
125 gramů másla
2 žloutky
1-2 lžíce mléka
1 balení měkkého tvarohu
1 žloutek
sklenice meruňkového kompotu
250 gramů hladké mouky
100 gramů cukru
125 gramů másla
2 žloutky
1-2 lžíce mléka
1 balení měkkého tvarohu – nejlepší je ten ve „stříbře“ – tolik neteče
1 žloutek
sklenice meruňkového kompotu, nebo použijte tak jako já mražené meruňky z léta
(úplně nejlepší jsou čerstvé, jen nevím, jak se Vám teď bude dařit je sehnat…takže určitě si koláč zopakujte i v létě, stojí to za to…)
4 bílky– tj. 1 žloutek Vám z vajíček zbude, pokud nevíte, jak ho využít, klidně ho ještě navíc přidejte do tvarohové náplně
cca 140 gramů cukru
Takto připravený koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 30 min na 175°C – do zhnědnutí okrajů koláče.
zatímco se nám peče koláč, připravíme si sníh,
Vytáhneme koláč z trouby a nandáme na něj sníh a pokračujeme v pečení cca 15 min na 135°C – do zrůžovění bílků.
Tento koláč je skvělý v tom, že když úplně neodhadnete dobu pečení, tak se do druhého dne vše samo spraví ...
Prostě ideální koláč ☺
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Prodej rostliny Venkovní polokeř. Celoročně necháváme na slunném stanovišti. Rostlina na...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
Gingo biloba je velice oblíbená rostlina. Má vynikající léčebné účinky, které jsou uschovány v...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...