Kapří hranolky s listovým salátem

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Další kapří recept. Tentokrát na kapří hranolky s listovým salátem. 


Ingredience

kapří filet bez kůže

světlá sojová omáčka

čenek1 citrón

vejce

hladká mouka

kukuříčný škrob

olej na smažení

listový salát

vinný ocet

olivový olej

třtinový cukr

drcený kmín

mletá paprika

mletý zázvor

sůl

Co budete potřebovat:

na 4 porce

  • 600g kapřího filetu bez kůže
  • 3 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citrón
  • 1 vaječný bílek
  • 40g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 0,5 l oleje na smažení
  • 1 balení listových salátů
  • 1 lžíci vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • drcený kmín
  • mletou papriku
  • mletý zázvor
  • sůl

Postup:

Z kapřího filetu odstraňte pinzetou kosti a kostičky. POté filet rozkrájejte na dlouhé proužky o šířce zrhuba 1cm a promíchejte v misce se sojovou omčkou, šťávou z poloviny citrónu, mletým zázvorem a paprikou, drceným kmínem a utřeným česnekem. Nechte v ledničce cca 30 minut macerovat. Mezitím směs listových salátů opláchněte a v misce rukou promíchejte s dresinkem, připraveným ze šťávy poloviny citrónu, jemně nastrouhané svrchní citrónové kůry, vinného ocra, olivového oleje a třtinového cukru se špetkou soli. Těsně před smažením do marinovaných rybích proužků vmíchejte vaječný bílek, škrob a hladkou mouku. Smažte postupně v malém kastrolu při teplotě 180°C. Usmažené hranolky nechte okapat na papírové utěrce. 

Hranolky skvěle chutnají s křupavým listovým salátem a domácí či tatarskou omáčkou, nebo se šťouchanými bramborami, přepuštěným máslem a jarní cibulkou. 

Ryba na talíř

Ryba na talíř

Projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Kampaň je zaměřena na zprostředkování kontaktu zákazníka s lokálním dodavatelem sladkovodních ryb a na prezentaci rybí kuchyně. Poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!