Rádi bychom Vám představili recept, který lze snadno připravit nejen z kapra. Protože v jednoduchosti je krása, nebudeme se, aspoň pro tentokrát, pouštět do náročné přípravy. Porce masa necháme půl hodiny v citrónové šťávě, poté osolíme a okmínujeme. Je důležité, aby maso v citrónové šťávě nezůstalo déle než zmíněnou půl hodinu, mohlo by tak totiž získat kyselý přívlastek a připravili bychom se tak o specifickou vůni rybího masa.
kapr
máslo nebo sádlo
citrón
cibule
bílý jogurt
kapary
cukr
bílé pečivo
Vždy je základem rybu dobře upéct – ostatně nejen rybu. Pečeme-li půlky nebo filety, je dobré maso pokládat na pánvičku nejprve vnitřní částí, tedy opačnou stranou, než je kůže. Smažíme pozvolna na rozpuštěném másle nebo sádle. Olej nedoporučujeme, výsledná chuť není tak vlídná, jak by měla být. Kolečka citrónu nebo pomeranče položené na pánvičce při pečení nejsou také na škodu. Jakmile maso začne chytat světlou lákavou barvu, otočíme ho na stranu s kůží a ponecháme ho tam tak dlouho, dokud nám kůže nezačne křupavět. V tu chvíli máme zároveň jistotu, že ryba nebude syrová. Tím, že začneme zprvu na straně bez kůže a následně ji otočíme na stranu s kůži si zajistíme maximální šťavnatost. Na vnitřní straně se maso prohřeje, rozpustí se tuky jakožto nositelé chuti, a při obrácení nám díky kůži šťáva neproteče skrz maso ven.
Protože takto připravená ryba by nebyla chuťově výrazná, dáme Vám tip na dip. Na jednoduchý dip, ke kterému postačí pouze jedna cibule, bílý jogurt, kapary a trocha šťávy z citrónu. Poté, co celou cibuli nadrobno nakrájíme ji spolu s kapary zamícháme v jogurtu. Lžička cukru, trocha šťávy z citrónu a je hotovo. Pokud Vás kapary děsí svojí intenzivní chutí, budete překvapeni, jak se jeho chuť v jogurtu příjemně zmírní. Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo.
Jako dekoraci jsme použili zrnka granátového jablka, která díky své jasně červené barvě vyniknou vedle bílého pečiva a dipu.
Velmi lehké, rychle vstřebatelné. Obsahuje med + koenzym Q10 a další regenerační, zvláčňující a...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Pěstování: Oregáno se pěstuje ze semen. Vzrostlé rostliny se pak mohou rozmnožovat i dělením....
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
je v základu shodná s medovinou bylinnou, nicméně množství příměsí bylin a koření dosahuje pouze...
Popis: Šedo - stříbrný keřík dorůstající výšky až 50 cm. Listy připomínají vůni kari koření. Ke...
je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem jarních medů s převahou hlohu, akátu a řepky....
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...