Kapr se smetanovým špenátem

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Ryby bychom rozhodně měli alespoň dvakrát týdně zařadit do svého jídelníčku. My vám proto ukážeme recept, jak připravit kapra se smetanovým špenátem a bramborovou přílohou. 


Ingredience

filety z kapra

drcený kmín

olivový olej

česnek

čerstvý špenát

smetana na vaření

petrželka

hladká mouka

citrón

sůl

pepř

Co budete potřebovat:

4 porce

  • 4 filety z kapra
  • drcený kmín
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky rozdrceného česneku
  • 40 lístků čerstvého špenátu
  • 2 lžíce smetany
  • petrželka
  • hladká mouka
  • plátky citrónu
  • sůl, pepř

Postup:

Filety osolíme, pokmínujeme, nakrájíme je na jednotlivé porce a necháme 20 minut odležet. Poté rybí maso lehce obalíme v mouce a do růžova osmažíme ve středně rozpáleném tuku. 

Špenát opláchneme vodou, pokrájíme a tři minuty povaříme. Vodu slijeme a špenát necháme okapat. Okapaný špenát podlijeme smetanou a přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.

Jako příloha je skvělá bramborová kaše nebo opečené brambory. 

Ryba na talíř

Ryba na talíř

Projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Kampaň je zaměřena na zprostředkování kontaktu zákazníka s lokálním dodavatelem sladkovodních ryb a na prezentaci rybí kuchyně. Poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!