Kapr po toskánsku

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Další kapří recept je tu! Dnes pro vás máme návod, jak připravit kapra s vůní Itálie. 


Ingredience

kapr

česnek

olivový olej

rajčata

oregano

petrželka

suché bílé víno

sůl

pepř

 

Co budete potřebovat:

na 4 porce

  • cca 1,5 kg kapra
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • rajčata
  • oregano
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř

Postup:

Očištěnou a vykuchanou rybu pečlivě vymyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Česnek utřeme se solí a vytřeme jim břišní dutinu. V tento moment necháme rybu 30 minut odležet. Dno pekáče vymažeme olejem, vyložíme částí rajčat nakrajených na tenké plátky. osolíme, opepříme a posypeme oreganem. Trochu rajčatových plátků smícháme s nasekanou petrželkou. Tuto směs vložíme odleželému kaprovi do břišní dutiny. Rybu položíme do pekáče pokryjeme ji zbytkem rajčat, osolíme, opepříme a posypeme oreganem. Na závěr rybu a rajčata přelijeme olivovým olejem a podlijeme vínem. Přikryjeme a pečeme 45 minut v troubě na 180°C. Během pečení rybu přelijte výpekem.

Jako přílohu můžete zvolit nejlépe vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Ať vám chutná! 

Ryba na talíř

Ryba na talíř

Projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Kampaň je zaměřena na zprostředkování kontaktu zákazníka s lokálním dodavatelem sladkovodních ryb a na prezentaci rybí kuchyně. Poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!