Už jste zkoušeli připravovat kapra na bílém víně? Ve spolupráci s projektem Ryba na talíř vám přinášíme recept na jednoduchý oběd.
filety z kapra
citrónová šťáva
suché bílé víno
hladká mouka
máslo
sůl
pepř
brambory
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakrájíme na jednotlivé porce a dáme na 30 minut odležet do chladničky.
Zapékací nádobu vymažeme dvěma třetinami másla, vložíme porce ryby a zalijeme polovinou vína a stejným množstvím vody. Takto připravenou rybu pečeme předem rozehřáté troubě na 180°C a během pečení několikrát přelijeme výpekem a podlijeme zbylým vínem.
Do zbytku másla zapracujeme trochu mouky. Hotovou rybu vyjmeme z pekáčku a uchováváme v teple. Do výpeku dáme rozvařit moučné máslo a po přejití varem omáčkou přelijeme rybí porce.
K rybě podáváme nejlépe šťouchané nebo vařené brambory.
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
je bohatá svým obsahem léčivých bylin a koření. Pomáhá uvolnit psychické napětí a přispívá k...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
Rostlina dorůstá do výšky 20 - 50 cm, vzrůst je bohatě větvený a nese modrofialový květ. ...
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.