Grilovací sezona je v plném proudu. Co takhle pohostit rodinu nebo přátele grilovanými krevetkami?
neočištěné krevety
česnek
cibule
bílé víno
hladkolistá petrželka
olivový olej
citron
limetka
chilli vločky
sůl
pepř
zakysaná smetana
majonéza
koriandr
Já na krevety nedám dopustit, především když jsem u moře. Můžu se po nich doslova utlouct. Když jsou čerstvé, tak jsou samozřejmě nejlepší. Chce to s nima speciální zacházení, ale není to žádná věda, stačí je očistit, naložit do pár ingrediencí, ogrilovat a konzumovat. Při psaní receptu mi budou určitě téct sliny...
Nejprve si krevetky očistíme. Není to nic těžkýho. Někomu se ty malý oranžový potvůrky můžou eklovat. Ať se radši do toho pouští člověk, kterýmu to nevadí. Samozřejmě můžeš nechat krevetky i neočistěné, ale ta marináda se lépe dostane do masa, a jsou chutnější a není s tim pak taková práce na talíři. Zkrátka se to vyplatí. Čistí se to takovým způsobem:
1) odendej hlavičku
2) blíž k hlavičce je ta tvrdá schránka až k ocasu, tu taky odstraň. Veškerou tvrdší část, která se ti nezdá zkrátka tělíčka zbav
3) můžeš vyjmout i ocásek, ale já ho tam pro efekt nechávám, taky se to s nim líp drží
4) nakonec hřbet na horní straně zlehka nařízni, abys mohl odstranit tmavé střívko uvnitř
Teď se pusť do marinády. Do misky si dej nakrájenou na jemno cibulku, petrželku a na plátky česnek. Přidej víno, olivový olej, sůl, pepř, chilli (jak máš rád), šťávu z citrónu. Promíchej a vylej na očištěné krevety, marinuj cca 30 min.
Mezitím si rozpal gril. Já si dělám z alobalu takové lodičky na porci, do kterých pak dám krevety i s marinádou, aby mi nic nevyteklo. Ta šťáva je totiž to nejlepší, namáčim si do ní chleba.
Do alobalu dám krevetky a cca 10 min griluji na mírném ohni, dokud nemají krásnou oranžovou barvu a cibulka není tak akorát měkká. Podávej s bagetkou a osvěžujícím dipem z limetky. Dobru chuť!
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Je...
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Popis: Oregano nebo-li dobromysl je trvalka dorůstající až 60 cm.Oregáno se pěstuje ze semen....
Popis: Pěstování rozmarýnu je možné na slunném stanovišti v lehké, písčité a dobře propustné...
Pro Vaše vlasy velmi příjemný. Zdravé vlasy pohladí, poškozeným pomůže. Díky skvělé přírodní...
Popis: Je 150-300x sladší, než řepný cukr. Jedná se o náhražku cukru. Stévie je v současné době...
Středně tučný, výživný, ochranný a hydratační krém s univerzálním použitím, pro všechny typy...
Popis: Plně mrazuvzdorná rostlina. Pažitku pěstujeme pro duté, zelené listy silné aormatické...
Není v kuchyni nad vlastní doma vypěstovaný tymián. Nezastupitelné místo má tymián také v...
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...