Tenhle recept mě momentálně hrozně moc baví. Červený curry patří mezi nejpálivější curry vůbec, ale pálí v tu pravou chvíli a ví, kdy má přestat. Jeho chuť si prostě zamiluješ. Pozn.: Bez použití kuřecího masa a rybí omáčky je tento recept vhodný i pro vegetariány a vegany.
2 lžíce kokosového oleje
červenou curry pastu
kuřecí maso
2 červené cibule
3 mrkve
půlku cukety
2 papriky
2 hrstky zelených fazolek
1 balení hnědých žampionů
3 lžíce arašídového másla
šťávu z 1 limety
rybí omáčku
lžíci sójové omáčky
citrónovou trávu
3cm zázvor
jasmínovou rýži
koriandr
sezam
chilli papričku
limetu
jarní cibulku
2 lžíce kokosového oleje
červenou curry pastu (cca 3 lžíce, ale je to podle toho jak sneseš pálivý, curry pasta dělá tu chuť, takže čím víc jí tam dáš, tím lepší.)
kuřecí maso (1x balení - 500g)
2 červené cibule
3 mrkve
půlku cukety
2 papriky
2 hrstky zelených fazolek (anebo hráškových lusků)
1 balení hnědých žampionů
3 lžíce arašídového másla
šťávu z 1 limety
rybí omáčku (podle vlastní chuti, ale omáčka je velice slaná. V receptu nahrazuje sůl.)
lžíci sójové omáčky
citrónovou trávu
3cm zázvor
jasmínovou rýži
koriandr
sezam
chilli papričku
limetu (nakrájet na měsíčky)
jarní cibulku (nakrájet na podélné proužky)
Kuřecí maso si očisti a nakrájej na větší kousky, to samé udělej se zeleninou. Na rozpálenou pánev dej rozpustit kokosový olej, a na něm orestuj nakrájené kuřecí maso. Až se maso trochu zatáhne, přidej cibuli. Když ti cibule zesklovatí, přidej curry pastu, aby se hezky rozvoněla, rozprostřela po celé ploše a maso s cibulí tak obalila. V tenhle moment přijde na řadu mrkev, kterou sis nakrájel na tenké podélné plátky. Když mrkev trochu změkne, což je zhruba za 3 min, přidej cuketu, papriky a žampiony. Když je směs měkká, nakonec do ní vlož mražené fazolky. Teď přijde ta nejzábavnější část a to dochucování. Směs dochutíš sójovkou, rybí omáčkou, sweet chilli omáčkou, medem, arašídovým máslem, nastrouhaným zázvorem a limetou. Nakonec přidej pro zjemnění kokosové mléko. Potom, co přidáš kokosové mléko, tak ho nech chvíli provařit a pak plotnu vypni, nechceš totiž, aby ti veškerá zelenina ztratila barvu a zešedla tím dlouhým vařením.
Jako příloha je ideální jasmínová rýže, která nádherně voní, je příjemně lepivá a je nejchutnější. Tu si nejdřív propláchni a pak vař s malým množstvím osolené vody. Průběžně míchej a dolívej vodu, aby se nepřipálila. Pod pokličkou vař zhruba 15 min, dokud není měkká. Rýži můžeš vařit i v rýžovaru anebo parním hrnci, pokud máš.
Teď si to můžeš ozdobit dle vlastního uvážení. Nejdřív si nandej do hlubokého talíře omáčku se směsí a na to kopečky jasmínové rýže. Jarní cibulku si nakrájej na podélné proužky. Přidej chilli papričku, čerstvý koriandr, limetky na měsíčky a zasypej pořádně sezamem.
Dobrou chuť a s láskou k jídlu MakyŠmaky.
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Popis: Oregano nebo-li dobromysl je trvalka dorůstající až 60 cm.Oregáno se pěstuje ze semen....
Prodej rostliny Venkovní polokeř. Celoročně necháváme na slunném stanovišti. Rostlina na...
má také svůj základ v medovině bylinné a je ochucena karamelovou trestí. Medovina Z Podhradí je...
Popis: Petržel setá, kadeřavá. Je to dvouletá rostlina. V prvním roce tvoří bohatou přízemní...
Je ryze přírodní produkt vyrobený čistým výkvasem z kvalitního medu. Medovina byla kvašena 4 roky.
Levandule pocházejí z francouzské Provance, z čehož vyplývají i podmínky pro jejich pěstování....
Jedná se o smíšený jarní med složený z nejrůznějších květů rostlin, bylin, ovocných stromů a...
Propolis je bohatá směs bioaktivních látek, pryskyřice, éterických olejů a pylu, sbíraný včelami...