Bylinkový kapr s hlívou v alobalu

Kategorie: Hlavní jídla
Štítky: Slané

Kombinace kapra, bylinkového másla a hlívy ústřičné vás určitě mile překvapí. Vyzkoušejte tento recept a pohlaďte své chuťové pohárky příjemnou chutí. 


Ingredience

kapr

citrón

drcený kmín

petrželka

kopr

pažitka

máslo

hlíva ústřičná

cibule 

sůl

Co budete potřebovat:

4 porce

  • 800g porcovaného kapra
  • citrónová šťáva
  • drcený kmín
  • petrželka
  • kopr
  • pažitka
  • 100g másla
  • 100g hlívy
  • cibule 
  • sůl

Postup:

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a okmínujeme. Připravíme si 4 čtverce alobalu (jeden čtverec pro jednu porci) , které vymažeme trochou másla.

Petrželku, kopr a pažitku nasekáme nadrobno a utřeme se změklým zbylým máslem. Na střed každého alobalu položíme hlívu rozebranou na jednotlivé plodnice, na ně položíme porce kapra, které jsme z obou stran potřeli bylinkovým máslem. Na závěr rybu poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky. 

Alobal pečlivě zavřeme. Položíme na plech a dáme na 30 minut péct do trouby předehřáté na 180°C . 

Ryba na talíř

Ryba na talíř

Projekt Ministerstva zemědělství na podporu sladkovodní akvakultury s názvem RYBA NA TALÍŘ má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Kampaň je zaměřena na zprostředkování kontaktu zákazníka s lokálním dodavatelem sladkovodních ryb a na prezentaci rybí kuchyně. Poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především obsahuje lehce stravitelné bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, minerály a vitamíny.


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!