Avokádová pomazánka

Kategorie: Pomazánky
Štítky: Slané

Tato pomazánka ohromí snad každého na nějaké společenské nebo rodinné akci, proto pracujte s minimálně dvěma avokádama, protože nehrozí, že by něco zbylo…


Ingredience

avokádo

limetka

mascarpone

tučný tvaroh

majonéza

olivový olej

česnek

sůl

pepř

chilli

Práci s avokádem mám moc ráda, jediný co nemusím je čekání než dozraje. Nejraději mám takový ty tmavý avokáda s tou hrubou slupkou, chutnají mi víc. Dovážíme si avo z Německa, kvalitou jsou lepší a většinou jsou hned ready!

Co budete potřebovat:

Na pomazánku:

  • 2 avokáda
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 mascaropne (250 ml)
  • půlka vaničky tučného tvarohu (červená vanička)
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2-3 stroužky česneku (českého)
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • chilli

Na ozdobu:

  • sezam
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr
  • plátky limetky
  • chilli omáčka (srírača)
  • domácí rukolové pesto

*Pomazánku samozřejmě namaž na pečivo- bagetku, chlebíček, ale dá se jíst i pomocí krekru, nachos nebo čerstvé zeleniny

Postup: 

Zralá avokáda si rozmělni vidličkou nebo třeba tyčovým mixérem. Mixér ti zaručí rychlost práce a hladké avokádo, což u pomazánky vyžaduješ. Kdyby to bylo guacamole, stačí i vidlička. U guacamole je dobrý, když je spíš na hrubo.

Avokádo si potřísni limetou, aby neztratilo svou krásnou zelenkavou barvu. Přidej mascarpone, tvaroh, majonézu a olivový olej. Dochuť pepřem, solí, chilli a propasírovaným česnekem. Vše pořádně smíchej, nemusíš už mixérem.

Namaž pomazánku na bagetky a podle tvých představ ozdob. Můžeš se inspirovat fotkama. Dobrou chuť!

Markéta Vanišová

Markéta Vanišová

Ahoj já jsem Maky a mojí obrovskou vášní je vaření, pečení a vše spojené s kulinářským uměním. Baví mě objevovat stále nové a originální recepty, inspirované gastronomií z různých koutů světa. Mým cílem je vždy dosáhnout nezaměnitelné kombinace chutí, vůní a barev. Je to zkrátka ŠMAKY!


Komentáře


To nejlepší od farmářů rovnou do vaší kuchyně!